Bitlis ve ilçelerinde sağlık ekipleri, koronavirüs risk haritasında "sarı" kategoride yer alan kentin maviye dönmesi için aşılamada yoğun mesai harcıyor.
Yürüttükleri yoğun çalışmayla risk haritasında Bitlis`in turuncudan sarıya dönmesini sağlayan COVID-19`un fedakar kahramanları, aşılama ile salgının önünü almayı amaçlıyor.
2
Yaşadıkları zorluklara rağmen salgınla mücadelede ön safta yer alan ve şehrin haritada maviye dönmesi için çalışmalarını özveriyle yürüten ekipler, gittikleri yerlerde aşı konusunda yanlış bilgiye sahip kişileri ikna ederek aşılarını yapıyor.
3
Değirmenaltı köyüne giden mobil aşı ekibi, tandırda ekmek pişiren ve evlerinin önünde yün yıkayan kadınları aşıladı.
4
"Şimdiye kadar Bitlis`te 250 bin doz aşı uygulandı"
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Duygu Çelik Seyitoğlu, kentin dört bir yanında aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
5
Aşının salgından kurtulmanın tek yolu olduğunu anlatan Seyitoğlu, "Bitlis`in her yerinde, dört bir köşesinde aşılama faaliyetlerimiz devam etmekte. Yeni ekipler kuruldu, aşıda hız aldık. Amacımız bir an önce Bitlis`i mavi olarak görebilmek. Şimdiye kadar Bitlis`te 250 bin doz aşı uygulandı. Bunun 146 bini birinci doz" dedi.
6
Duygu Seyitoğlu, "Bitlis`in her yerinde, dört bir köşesinde aşılama faaliyetlerimiz devam etmekte. Yeni ekipler kuruldu, aşıda hız aldık. Amacımız bir an önce Bitlis`i mavi olarak görebilmek. Şimdiye kadar Bitlis`te 250 bin doz aşı uygulandı. Bunun 146 bini birinci doz" dedi.
7
"Bir an önce maviye dönelim"
Aşı için tereddüt yaşayan ve yine aşı konusunda yanlış bilgiye sahip çok sayıda kişiyi ikna etmek amacıyla da ekiplerin yoğun mesai harcadığını vurgulayan Seyitoğlu, şunları söyledi:
"Aşı olmayanları ikna etmeye çalışıyoruz. Yanlış bilgilerini doğrularla değiştiriyoruz. Hastalığın çok daha büyük yan etkilerinin olduğunu ifade ediyoruz. İkna olan Bitlis halkı da bizi destekliyor. Daha fazla desteklemelerini istiyoruz. Bir an önce maviye dönelim, onlar da biz de rahat bir nefes alalım. Şu anda aşı oranımız yüzde 68`dir. Yüzde 75 olduğunda mavi olacağız. Bunun için de tüm sağlık kuruluşlarında, çadırlarda ve mobil ekiplerde aşı yapılabiliyor. Halkımız aşı için tereddütte olmasın, bize başvurarak geciktirmeden aşı yaptırsın. Bu, her şeyden önemli."
8
Fotoğraf: AA
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Zorunlu PCR uygulaması, Covid-19 tanı merkezlerindeki test sayısını artırdı