Muş'ta devlet koruması altındaki kalan kız çocukları, atıl malzemelerle hediyelik eşyalar üretiyor. Öğretmenlerinin gözetiminde 5 bin hediyelik eşya üreten öğrenciler, yaptıkları ürünleri satarak gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlamak istiyor.
Hem el becerilerini geliştiren hem de geri dönüşüm malzemelerini değerlendirme fırsatı bulan öğrenciler, kağıt, kutu, kumaş, kapak, plastik bardak, bidon, cam şişe, karton ve kullanılmayan eşyayla hediyelik ürünler yapmaya başladı.
2
Öğretmenlerinin gözetiminde 5 bin hediyelik eşya üreten öğrenciler, yaptıkları ürünleri satarak gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlamak istiyor.
3
"Öğrenciler, harika eserler ortaya çıkarıyor"
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Muş Lale Çocuk Evleri Sitesi`nde 84 çocuğun barındığını söyledi.
4
Aksoy, salgın sürecinde kurdukları atölyede öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmelerine imkan sağladıklarını anlattı: "Geri dönüşüm malzemelerimizi atmıyoruz. Çocuklarımız bunlardan yeni bir ürün ve harika eserler ortaya çıkarıyor. Bu tür çalışmaların çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimine katkısının olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın burada geçirdiği zamanlarda diğer travmatik durumlarını atlattıklarını görüyoruz. O yüzden bu çalışmaya çok önem verdik. Öğretmenlerimizin denetiminde bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bu anlamda çocuklarımızı destekliyoruz. Çocuklarımızın devletin şefkatli ellerinde barınırken, eğitim görürken kişisel gelişimlerini desteklemeye çalışıyoruz."
5
Hediyelik eşyayı sergide satışa sunarak elde edilen geliri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını söyleyen Aksoy, "Hem Muş`ta hem de farklı illerde çocuklarımız birçok yardım kampanyasına katıldı. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin ürün elde edildi. Küçük bedenlerin büyük kalpleriyle oluşturduğu çok güzel bir etkinlik. Hediyelik eşyada birçok atık malzeme kullanıldı. Biz bu emeğin sonucuna, çocuğun ruhuna nasıl yansıdığına bakıyoruz" dedi.
6
"Salgın sürecini en iyi şekilde atlatabilmelerini istedik"
Öğretmen Şirvan Baykal’da çocukların boş vakitlerini iyi değerlendirebilmelerini ve COVID-19 sürecini verimli atabilmelerini sağlamak amacıyla atölye açtıklarını dile getirdi.
7
Atölyede çeşitli sanat dallarının yer aldığına değinen Baykal, "Çocuklarımız salgın sürecinde takıya çok önem verdiler. Burada arkadaşlarıyla çok güzel şeyler yaptılar. Bu da aralarındaki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Elde edilen ürünleri açacağımız sergiyle pazarlayacağız. Gelir, ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanacak. El becerisi olan çocukların yeteneklerini keşfetmelerinde büyük bir katkı sağladı. Çocuklar hangi konuda yetenekli olduklarını keşfettiler" diyor.
8
"Motivasyon kaynağımız oldu"
Öğrencilerden Kiymet Koç’da salgın döneminde psikolojik olarak etkilendiklerini dile getirerek, bu süreçte öğretmenlerinin yardımcı olduğunu ve atık malzemeleri değerlendirmenin kendilerine motivasyon sağladığını söyledi.
9
10
11
12
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Pülümür Vadisi'nin incisi "Ağlayan Kayalar" buz tuttu