Güneş'in etrafında "ateş çemberi" oluşturan halkalı Güneş tutulması ABD başta olmak üzere birçok ülkeden görüldü. Bir sonraki halkalı Güneş tutulmasının 2046'da gerçekleşmesi bekleniyor.
ABD’de, Pasifik zaman dilimiyle saat 09.13`te başlayan tutulma Oregon, Nevada, Utah, New Mexico ve Teksas eyaletlerinden izlendi. Tutulma California, Idaho, Colorado ve Arizona`nın belirli bölgelerinden de görüldü.
2
ABD
Çok sayıda kişi, karatmalı gözlükler ve teleskoplarla halkalı Güneş tutulmasını izledi.
3
ABD
4
ABD
5
ABD
6
ABD
7
BOLİVYA
Halkalı Güneş tutulması Bolivya`nın Cochabamba şehrinde bulunan Cristo de la Concordia`da (İsa Heykeli) gözlemlendi. Vatandaşlar güneş tutulmasını izledi.
8
BOLİVYA
9
KANADA
Halkalı Güneş tutulması Kanada`nın Mississauga kentinden de görüntülendi.
10
KOLOMBİYA
Halkalı Güneş tutulması Kolombiya`nın turistik bölgesi Tatacoa Çölü`nde görüntülendi.
11
KOLOMBİYA
Güneş tutulmasını izlemek için çok sayıda kişinin geldiği Tatacoa Çölü`nde karatmalı gözlükler ve teleskoplar kullanıldı.
12
KOLOMBİYA
Halkalı güneş tutulması başkent Bogota olmak üzere birçok kentte ilgiyle takip edildi.
13
MEKSİKA
Halkalı Güneş tutulması, Meksika`nın başkenti Meksiko`daki Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi`nde (UNAM) görüntülendi.
14
NASA yakından inceleyeceğini açıklamıştı
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tutulma sırasında Güneş ışığındaki azalmanın Dünya`nın "iyonosfer" adı verilen atmosfer tabakasını nasıl etkilediğini incelemek için üç sondaj roketi fırlatılacağını bildirmişti. Bir sonraki halkalı Güneş tutulmasının 2046`da gerçekleşmesi bekleniyor.
15
Ay`ın yörüngesi içinde Dünya’dan en uzak noktada bulunduğu esnada gerçekleşecek tutulmanın "ateş çemberi" olarak isimlendirilmesi, Güneş`i tamamıyla kapatamamasıyla oluşan halkalı görünümden geliyor. Tutulma başladığında hilal şeklini alan parçalı tutulma yaşanıyor.