Toplanan havuçlar daha sonra traktörlere yüklenerek temizlenmek üzere tesislere gönderiliyor.
2
Çamur kaplı havuçlar, suyla yıkanıp, kadınlar tarafından paketlenerek yurt içi ve dışına satılıyor.
3
``60 bin tonun üzerinde bir rekolte bekleniyor``
Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, kentin havuç üretimiyle Konya ve Ankara`dan sonra üçüncü sırada yer aldığını söyledi.
4
Çolakoğlu, "Bu yıl yaklaşık 16-17 bin dekar alanda 60 bin tonun üzerinde bir rekolte bekleniyor. Dekara verimiz 3-5 ton arasında değişiyor. Havuçların, yurt içinin yanı sıra özellikle Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan ve Rusya`ya ihracatı yapılmakta" diye konuştu.
5
Bu yıl yağışların iyi olmasının havucun verimini de etkilediği aktaran Çolakoğlu, üreticilerin hem fiyattan hem de verimden mutlu olduğunu söyledi.
6
Hasadı devam eden havucun kilogram fiyatının 2,2 liraya kadar çıktığını dile getiren Çolakoğlu, ihracatı da yapılan ürünün kent ekonomisine yaklaşık 90 milyon liranın üzerinde katkı sağladığını söyledi.
7
Hedef dönüme 7 ton hasat
Havuç üreticisi Yunus Emre Ekerbiçer de 1500 dekarlık alanda havuç ektiğini, dönüme yaklaşık 5 ton ürün aldığını anlattı.
8
İlk hasatta dönüme 5 ton hasat yaptığını, hava şartlarının olumlu gitmesi halinde dönüme 7 ton ürün almayı hedeflediğini aktaran İkizoğlu, fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.