Filistin resmi ajansı WAFA`nın haberinde, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) Cenin’in Doğu Mahallesi bir aracı hedef aldığı belirtildi.
2
Haberde, saldırı sonucu ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
3
İsrail`in Batı Şeria`nın kuzeyine yönelik saldırıları
Gazze`de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria`nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine "Demir Duvar" adını verdiği bir saldırı başlattı.
4
İsrail`in, Cenin kenti ve mülteci kampı ile çevre beldelere başlattığı saldırılarda 25 Filistinli hayatını kaybetti.
5
İsrail ordusu, Cenin`de sürdürdüğü şiddetli saldırılarını 27 Ocak Pazartesi günü Tulkerim, 2 Şubat`ta Tubas`ın Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesini kapsayacak şekilde genişletti. İsrail ordusu, 7 gün süren baskının ardından 8 Şubat`ta Tamun`daki, bugün de Faria Mülteci Kampı`ndaki güçlerini geri çekti.
6
7
8
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Gazze'de soğuk hava koşulları Filistinlileri olumsuz etkiliyor