Mobil ekipler COVID-19 aşılamasını kar kış demeden sürdürüyor
AA
Zorlu kış şartlarına rağmen ülkenin dört bir yanında durmaksızın çalışan mobil aşı ekipleri, karlı yolları aşarak sağlık kuruluşlarına gidemeyenlerin COVID-19 aşılarını evlerinde yapıyor.
Ankara`nın Gölbaşı ilçesinde, yoğun kar nedeniyle yolları kapanan Bezirhane köyünde de hastanelere gidemeyenlerin aşıları mobil ekipler tarafından yapıldı.
2
Mobil aşı ekibinde görevli Uzman Doktor Pelin Erkalma Parsak, evlerdeki COVID-19 aşılamasını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.
3
Parsak, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya telefonla bize ulaşan, sağlık kuruluşlarına gidemeyen herkese evlerinde aşı yapıyoruz. Zor hava şartları olsa da biz çok mutluyuz. Herkesin aşılarını olmasını, bir an önce hatırlatma dozlarını da tamamlamasını istiyoruz." dedi.
4
Aşı ekibinde görevli hemşire Sevim Şakacı da yatalak olduğu veya ulaşım sıkıntısı yaşadığı için bazı vatandaşların hastanelere gidemediğine dikkati çekerek, bu kişilerin aşılarının evlerinde yapıldığını söyledi.
5
Hava şartlarından dolayı zaman zaman büyük zorluklar yaşadıklarını anlatan Şakacı, "Çok zor şartlarda vatandaşların evlerine ulaşıyoruz. Bazen ekip arabamız yolları aşmakta zorlanıyor. Hava çok soğuk oluyor. Mesela şu an ayakkabılarımın içine kar girdi, soğuktan ayaklarım sızlıyor." dedi.
6
"Evlerine gittiğimiz kişilerden çok güzel tepkiler alıyoruz"
Şakacı, hizmet verdikleri kişilerin memnuniyetlerini dile getirdiklerini aktararak, "Evlerine gittiğimiz kişilerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu imkanı sağladığı için devletimize ve yanlarına gittiğimiz için bize çok teşekkür ediyorlar." diye konuştu.
7
"Köylerdekilerin bize gerçekten ihtiyaçları var"
Hemşire Şakacı, geçen yıldan beri aşı ekibinde çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"İşimi çok severek yapıyorum. Başka bir iş olsa yapamazdım. Benim işim halka hizmet vermek, aşı yapmak, iğne yapmak, tansiyon ölçmek. Köylere gitmeyi daha çok seviyorum çünkü onların bize gerçekten ihtiyaçları var. Şehirdekiler hastanelere daha çabuk ulaşabiliyorlar ama köydekilerin hastanelere gitmesi daha zor oluyor. Yaşlı teyzelerimiz, ninelerimiz hastanelere gidemiyor. Onlara hizmet etmek çok mutlu ediyor bizi."
8
9
10
11
12
13
14
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Guinness rekortmeni Doç. Dr. Ali Zırh, 1.000’inci Parkinson ameliyatını yaptı