Osmanlı mimarisi Bahçelievler'de inşa edilen "sakıflı camisi"nde yaşatılacak
AA
Hayırsever iş insanı tarafından anne-babası adına Bahçelievler'de yaptırılan Zeyneti Mustafa Camisi, Osmanlı mimarisine uygun olarak geleneksel yöntemler ve malzemelerle inşa ediliyor.
İş insanı Şahabettin Uygun`un anne ve babasının ismini taşıyan, yapımına geçen yıl başlanan ve kısa zamanda tamamlanarak ibadete açılması beklenen Zeyneti Mustafa Camisi, geleneksel yöntemlerle inşa ediliyor.
2
16`ncı ve 17`nci yüzyıldaki Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapımı devam eden camide, horasan harcı, küfeki taşı, almaşık örgü ve ahşap hatıllar kullanılıyor.
3
Şahabettin Uygun`un torunu Erhan Özkul, bölgede camiye ihtiyaç duyulduğunu, sanayi bölgesi olduğu için özellikle cuma namazlarında sıkıntı yaşandığını söyledi.
4
Geleneksel malzemelerle klasik 16. yüzyıl camisi
Caminin yapım süreci hakkında bilgi veren mimar Serkan Akın ise camiyi klasik 16. yüzyıl detaylarıyla tasarladıklarını ve geleneksel malzemelerle inşa sürecini sürdürdüklerini anlattı.
5
İnşaatta küfeki taşı, almaşık örgü, kesme taş, ahşap hatıllar, paslanmaz metal kenetler, kurşun zıvanalar ve asma makas kullanıldığını belirten Akın, tamamıyla geleneksel malzemeler, detaylar ve tekniklerle çalışma yapıldığını aktardı.
6
Mimar Akın, 16`ncı ve 17`nci yüzyıllarda Osmanlı`da mahalle içlerinde yapılan ahşap çatılı camilere "sakıflı cami" denildiğini dile getirerek, bu camiye de "sakıflı cami" denilebileceğini kaydetti.
7
8
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Havran mandalinası ve siyah incirinin coğrafi işaret tescilleri yapıldı