Türk savunma sanayii Cumhuriyet'in 100. yılına damgasını vurdu
AA
Türkiye'nin milli duruşu ve savunma sanayisinde kendine yeten bir ülke olma konusundaki kararlılığı, yerli projelerin hızlanmasına ve Türk savunma sanayisinin giderek güçlenmesine yol açtı.
Özellikle son yıllarda dışa bağımlılık azalırken yerlilik oranını yüzde 80`ler seviyesine çıktı.
2
Bu kapsamda hava, kara ve denizde Türkiye`nin savunma gücünü artıracak yüksek teknolojili bir dizi proje başarıyla hayata geçirildi.
3
Bunlar arasında Altay Tankı, Hürjet, ANKA, TCG Anadolu, Bayraktar TB2 gibi pek çok savunma sanayisi ürünü yer aldı.
4
Bunlar, güvenlik güçlerinin yurt içi ve yurt dışındaki harekatlarında kullanıldığı gibi dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli rol oynadı.
5
Sahadan gelen olumlu geri dönüşler ve harekatlarda sağlanan başarılar, savunma sanayisindeki ihracat rakamlarını da artırdı.
6
Bu gelişmeler; askeri üstünlük, ekonomi ve teknolojik üretim alanlarında Türkiye`ye güç kattığı gibi ülkeyi uluslararası piyasada rekabet eden stratejik bir aktör haline getirdi.
7
Türkiye, son yıllarda ortaya koyduğu gelişimi Cumhuriyet`in 100. yılında da devam ettirerek savunmadaki gücünü tüm dünyaya kanıtlamış oldu.
8
1 Eylül 2022`de Samsun Çarşamba Havalimanı`nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ`de Aksungur İHA da yer aldı. (Arşiv)
9
23 Nisan 2023`te Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İstanbul Boğazından geçiş yaptı. TCG Anadolu`ya ATAK helikopterleri ve savaş uçakları eşlik etti. (Arşiv)
10
1 Mayıs 2023`te dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST`te yerli üretim Bayraktar TB2 (sağda), Kızılelma (sol 2) ve HÜRKUŞ (solda) ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi. (Arşiv)
11
16 Eylül 2020`de yerli imkanlarla geliştirilen Aksungur İHA. (Arşiv)
12
28 Nisan 2023`te dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında Hürkuş gösteri yaptı. (Arşiv)
13
25 Nisan 2023`te Anadolu Ajansı "uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip ANKA-3`ü görüntüledi. (Arşiv)
14
13 Mart 2020`de milli İHA "Bayraktar TB2" Yunanistan sınırında devriye görevine başladı. (Arşiv)
15
Erdoğan, Bayraktar Kızılelma ve Hürkuş uçaklarını imzaladı. (Arşiv)
16
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST`in ikinci gününde Türkiye`nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma uçuş gerçekleştirdi. (Arşiv)
17
Festival kapsamında TB2 İnsansız Hava Aracı gösteri uçuşu yapmıştı. (Arşiv)
18
22 Mart 2023`te Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmeye hazırlanan Altay tankı. (Arşiv)
19
3 Şubat 2018`de Türkiye`nin ilk milli ve özgün SİHA`sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak gökyüzünde en uzun süre görev yapan milli hava aracı oldu. (Arşiv)
20
26 Mayıs 2022`de Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park`ta TEKNOFEST Azerbaycan`da Bayraktar TB2 insansız hava aracı gösteri uçuşu yaptı. (Arşiv)
21
TUSAŞ tesislerinde düzenlenen "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"nda "Milli Muharip Uçağı``nın isminin ``KAAN`` olduğu açıklandı. (Arşiv)
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Kuşadası'na 4 kruvaziyer ile 8 bin 200 turist geldi