Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi kadınların mühendislik mesleğinde eşit koşullarda ve eşit sayıda yer almalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal güçlenmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2015 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Limak Vakfı’nın ortaklığında başlayan proje hala sürüyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Mezunu Kübra Mutlu, “Mühendislik geniş bir yelpazeye sahip meslek olduğu için bizlere iyi bir kariyer alanı sunuyor. Problem çözme ve analitik düşünme gibi konularda kazanılan bilgileri ve tecrübeleri hayatın her alanında kullanmak mümkün” diyor.
2
Zeynep Sürmeli
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu Zeynep Sürmeli şunları söylüyor: "Kendisini geliştirmeye açık, rasyonel ve analitik düşünmeyi seven herkese ilgisi doğrultusunda mühendislik alanını seçmeyi öneriyorum."
3
Ezgi Koyukan
ODTÜ Çevre Mühendisliği mezunu Ezgi Koyukan’ın tavsiyesi şu: Mühendislik mesleğinin size uygun olup olmadığını anlamak için günlük hayatınızda ya da dünyada karşılaştığınız, ilginizi çeken, çözüm üretmek istediğiniz herhangi bir sorun olup olmadığını irdeleyebilirsiniz.
4
Aylin Aslan
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Aylin Aslan, kadınların mühendisliğe çekimser yaklaşabildiğini söylüyor ve ekliyor: “Kadınlara mühendislik alanını seçmeyi elbette öneririm. Çünkü mühendisler, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik çok çeşitli yapıların yapılabilmesini, teorikteki bilgiyi pratiğe aktarabilen kişilerdir.”
5
Elif Hokka
Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Elif Hokka, “Mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişi olarak tanımlanır. Tanımlardan da anlaşılacağı üzere mühendis kas gücünden ziyade beyin gücüne ihtiyaç duyar. Bu da demek oluyor ki mensubu olduğum mühendislik mesleğinin cinsiyeti yoktur” diyor.
6
Berfin Topkaya
Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Berfin Topkaya şunları anlatıyor: “Mühendislik mesleğine kulaktan dolma önyargılar ile yaklaşmak çok olası ancak yanlış bir yaklaşım olacaktır. Grup çalışması yapmaya yatkınsanız, sorunları öngörme ve çözme konusunda kendinize güveniyorsanız ve matematik ile ilgiliyseniz daha detaylı incelemeniz gereken, size uygun bir meslek olabilir.”
7
Burcu Ülke
Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Burcu Ülke hangi mühendislik sorusunun cevabını şöyle veriyor: “Bir ürün çıkartılırken ürünün hangi kısmında rol oynamaktan keyif alacaksanız o tarafa yönelmelisiniz. Yazılım, donanım, proje, test gibi birçok konu üzerine çalışabilirsiniz. Bu da mühendislikte bizi bilgisayar, elektronik, endüstri vb. gibi dallara ayırıyor. Savunma sanayiinde çalışan bir bilgisayar mühendisi olarak, mesleki gururu her an yaşamaktayım.”
8
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
SIRADAKİ GALERİ
Dut pekmezi geleneksel yöntemlerle üretilmeye devam ediyor