Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuştu. Arslan, PTT'nin, güvenli haberleşme sistemleri üzerine uzun süredir yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda, PTTMessenger olarak adlandırılan, milli kurumsal haberleşme ürününü geliştirdiğini söyledi.
Yerli WhatsApp'ı ilk Başbakan Yıldırım test etti
Başbakan Yıldırım, Hatay'daki harekat merkezine canlı bağlantı yaptı
Arslan, söz konusu ürünün rafta hazır bir teknoloji ürünü olduğuna dikkati çekerek, "PTTMessenger, özellikle kurumsal haberleşme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, şirketin ilgili teknolojiler konusunda uzman ekibiyle hazırlanmış bir yüksek teknoloji ürünüdür. Bu ürün, bilişim teknolojileri dünyasında ispatlanmış ileri haberleşme teknolojileri ve siber güvenlik metodolojileri kullanılarak geliştirilmiştir" dedi.
PTTMessenger sayesinde bir kurumun ya da kuruluşun, sadece kendi çalışanlarının kullandığı, sunucular dahil uçtan uca bütünsel bir sisteme sahip olduğunu anlatan Arslan, trafiğin yurt dışına veya kurum dışına çıkmadığı bir altyapının kullanıldığını vurguladı.
Sistemin güvenliği ileri kripto teknolojisi ile sağlanıyor
Arslan, sistemin güvenliğinin ileri kripto teknolojileri kullanılarak sağlandığına işaret ederek, sisteme her türlü zafiyet tarama ve sızma testlerinin uygulanabildiğini bildirdi.
Bakan Arslan bu özgün ürünün, uzman bilim adamları ve yazılımcılar tarafından incelenebilir şeffaflıkta olduğunun altını çizdi.
"Milli, güvenli ve en ileri teknolojilerle geliştirilen PTTMessenger ile kurum ve şirketler, güvenli kurumsal haberleşme ihtiyacını gidermektedir. Bu sayede bilginin veya verinin en değerli varlık olduğu çağımızda, haberleşme konusunda güvenlik tehditlerinin giderilmesi sağlanmaktadır."
İlk görüşmeyi Başbakan Yıldırım gerçekleştirdi
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Bakanlar Kurulunun son toplantısı öncesinde Hatay'daki Zeytin Dalı Harekat Merkezi'ne PTTMessenger uygulamasıyla bağlanarak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Arslan, uygulamanın milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak da kullanılabileceğini dile getirdi.
Arslan, bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olan uygulamanın güvenli iletişimle dışa bağımlılığı gidereceğine dikkati çekerek, sesli ve görüntülü mobil uygulaması bulunan PTTMessenger'ın ileri güvenlik teknolojileri barındırdığını söyledi.
Uygulamayla dosya ve medya gönderiminin yanı sıra lokasyon paylaşımının gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Arslan, PTTMessenger'ın kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabileceğini kaydetti.
Kaynak: AA