Hevari, incelemelerde bulunmak üzere gittiği hastanede basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamada bulundu.
Hastalardan birinin ölümünün elektrik kesintisinden 20 dakika önce, diğer ölüm vakasının ise 1 buçuk saat sonra gerçekleştiğini ifade eden Hevari, savcılığın hastaların ölüm nedenlerine ilişkin soruşturma yürüttüğünü vurguladı.
Hevari, hastanenin yoğun bakım ünitesinde 60 hastanın olduğuna dikkati çekerek, elektrik kesintisinin kısa devreden kaynaklandığını; bunun da tıbbi cihazların durmasına neden olmadığını aktardı.
Yerel medyada çıkan haberlerde, hastanedeki 2 ölümün, elektrik kesintisi nedeniyle yaşandığı iddia edilmişti. Olayın ardından hasta yakınlarının hastane çevresinde toplandığı, yetkililerin bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.
Hasta yakını: Söylenen her şey yalan
Hayatını kaybeden hastalardan birinin oğlu, 57 yaşındaki annesi Sena en-Neccar'ın elektrik kesintisinden önce sağlık durumunun iyi olduğunu ve oksijenin stabil olduğunu söyledi.
Annesinin elektrik ve oksijen kesintinden sonra durumunun değiştiğine ve hayatını kaybettiğine dikkati çeken Neccar, "Söylenen her şey yalan. Oğlu olarak olaya tanıklık ve şahitlik ettim." dedi.
Sağlık Bakanını koltuğundan eden Salt Devlet Hastanesindeki kriz
Salt Devlet Hastanesinde 13 Mart'ta yaşanan oksijen sistemindeki kesinti nedeniyle 7 hastanın hayatını kaybetmişti.
Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, hastaneyi ziyaret ederek krize bizzat müdahale etmişti. Abdullah, hastane müdürünün derhal istifasını isteyerek, Sağlık Bakanı Nezir Ubeydat'ın da görevden almıştı.
Ancak olay ülkede büyük infiale yol açmış ve devlet idaresinde izlenen yöntemin değiştirilmesi talepleri bir aşamadan sonra hükümetin istifasının istendiği protestolara dönüşmüştü.
Ürdün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, ülkede şu ana kadar 9 bin 948 kişinin COVID-19'dan dolayı hayatını kaybetti.