Yemen'de okulları yıkılan öğrenciler ağaç altında eğitim görüyor
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle okulları yıkılan düzinelerce Yemeli öğrenci, bir ağacın altında, toprakta oturarak eğitimlerine devam etmeye çalışıyor.
Mute
Mute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
0%
0:00
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
Playback Rate
1
Chapters
Chapters
descriptions off, selected
Descriptions
subtitles off, selected
Subtitles
captions settings, opens captions settings dialog
captions off, selected
Captions
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Son yılların en büyük insani krizinin yaşandığı Yemen'de okulları yıkılan öğrenciler, eğitimlerine ağaçların gölgesine sığınarak ve toprağa oturarak devam etmek zorunda kalıyor.
Öğrencilerin ders kitabı yok. Öğretmenleri ise ders sonunda verdiği notların kitapların yerine geçmediğini söylüyor.
Öğrencilerden Abdo Hassan Shaawan, akreplerin ve böceklerin eğitimlerini çok zorlaştırdığını söylüyor.
Yemen'in Eğitim Departmanı Müdürü, Ahmed Hasan Bilal, "Bu kadar savaş yeter, savaşı durdurun. Öldürmeyi ve yıkımı durdurun. Okullarımız yıkıldı, ailelerimiz ve çocuklarımız evsiz kaldı. Eğitimin desteklenmesine ihtiyacımız var." diyor.
Kaynak: Reuters
Sıradaki Haber
ABD Kongresi hükümetin tekrar kapanmaması için anlaştı