Bireysel emeklilik sisteminde (BES), 2017 yılında da devlet katkısı uygulamasına devam edilecek; özel sağlık sigorta sisteminde, tamamlayıcı sağlık ve uzun süreli sağlık sigortalarının geliştirilmesini teminen havuz modeli değerlendirilecek.
Hazine Müsteşarlığının 2017 yılı bütçe tasarı kitapçığında, Sigortacılık Genel Müdürlüğünün gelecek yıl gerçekleştirmesi planlanan faaliyet ve projelerine yer verildi.
Bu projeler şöyle sıralandı:
- 2017 yılında devlet katkısı uygulamasına devam edilecek, bireysel emeklilik sisteminde (BES) otomatik katılıma ilişkin çalışmalar yürütülecek.
- Mevcut fon yapısının daha sade ve bütünleşik tarzda işletilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.
- Özel sağlık sigorta sisteminde tamamlayıcı sağlık ve uzun süreli sağlık sigortalarının geliştirilmesini teminen havuz modelinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.
- Sigortacılık bilinçlendirme ve tanıtım stratejisine ilişkin olarak eylem planı güncellenecek ve geliştirilecek.
- 2016 yılında tamamlanan öz değerlendirme sonucuna göre uyum düzeyinin artırılmasına yönelik eylem planı hazırlanacak.
- Sermaye yeterliliği sistemi ve risk ölçümü geliştirilecek, risk esaslı gözetim çalışması tamamlanacak, gözetim ve denetime ilişkin insan kaynakları ve bilişim altyapısı geliştirilecek.
"Veri alışverişi elektronik ortamda yapılacak"
Kitapçıkta, Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğünün 2017-2019 döneminde gerçekleştirmesi planlanan faaliyet ve projeler de yer aldı.
Nakit yönetimi kapsamında veri alışverişinin elektronik ortamda yapılmasının planladığı belirtilen kitapçıkta, şöyle denildi:
"Kamu işletmeleri ile bilgi akışı ve iletişimin elektronik ortamda yapılması, bu işletmelerin elektronik olarak izlenmesi, sermaye ihracı ve diğer bilgi sistemlerinin Müsteşarlık bilişim mimarisiyle entegrasyonu ve bunların karar destek sistemleri ile güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Kalite yönetimi, değişim yönetimi, kurumsal yönetişim, süreç yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, kurumsal iş çözümleri alanlarında çalışmalar yapılması; performans ölçümü ve yönetimi, kurumsal yönetişim etkinlik ölçümü alanlarında yöntem geliştirilmesi, yatırımlarda devlet destekleri bilgi sisteminin müsteşarlık bilişim mimarisiyle entegrasyonu ve karar destek sistemleri ile güçlendirilmesi planlanmaktadır."
Bireysel katılım sermayesi uygulamalarının internet üzerinden verilmesi projelerine de ağırlık verileceği kaydedildi. AA