Palandöken, yaptığı açıklamada, teşvik politikalarıyla teknolojik ve katma değeri yüksek yatırımların desteklendiğini, sistemin proje bazındaki yatırımları hedefleyecek şekilde revize edilmesinin son derece olumlu olduğunu ifade etti.
İşsizlik oranının yüzde 11,3'e çıkmasının, özellikle gençleri kaygılandırdığını belirten Palandöken, reform şeklinde olmasa da mikro teşviklerle işsizliği azaltacak tedbirlerin alınmasını istedi. İleri teknoloji içeren yatırımların, aynı zamanda en az istihdam yaratan yatırımlar olduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:
"İnsanların yapacağı işi makinelerin yaptığı yatırımlardır. Dolayısıyla teşviklerin istihdama katkısı çok sınırlı kalıyor. Oysa amaç ekonomik büyüme ve kalkınma ise yatırımların yanında istihdamın da artması hedeflenmeli. Küçük işletmelere yönelik mikro teşviklerle istihdamın artmasının mutlaka sağlanması gerekir. Ara eleman açığının envanteri hazırlanmalı ve işsiz gençleri ara eleman ihtiyacı olan sektörlere yönlendirecek bir sistemle krizden fırsat yaratılmalı. Her 5 gençten biri işsizken birçok sektörde ara eleman bulunamıyor. Ara elemanlar en çok yurt dışında talep gördüğü için büyük şirketler Türkiye’den ara eleman ithal ederken, Türkiye’de eleman sıkıntısı çekiliyor. Gerekirse ara eleman konusunda tersine göçün teşvik edilmesi de dahil her yöntem tartışılmalı ve değerlendirilmeli." AA