Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle birçok il depremzedeler için yardım ve desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sarıkum İlk ve Ortaokulu idarecileri öncülüğünde 25 öğretmen, veliler ve 300 öğrenci tarafından ilçeye yerleşen depremzede aileler yararına hayır panayırı düzenlendi.
Okul bahçesinde düzenlenen panayırda öğrenciler velileri ile birlikte evlerinde pasta, börek, kek, kurabiye gibi ürünler yaparken, öğretmenler ise okul bahçesinde yoğurdukları çiğköfteyi satışa sundu. Yapılan ürünler, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak halkın beğenisine sunulurken, öğrenciler ise evlerinde yaptıkları ürünleri düzenlenen hayır panayırında satarak depremzedelere destek olmanın sevincini yaşadı.
“Hayır panayırıyla depremzedelerin yaralarına merhem olmak istedik”
300 öğrenci, veliler ve okulda görev yapan öğretmenler tarafından gelirinin tamamı depremzedelere bağışlanacak bir panayır düzenlediklerini dile getiren Sarıkum Ortaokul Müdürü Mehmet Selim Kubay, “Eğitim ve öğretime 300 öğrenci ve 25 öğretmen ile devam ediyoruz. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi tarif edildiği üzere yüzyılın felaketidir ve bizleri derinden etkilemişti. Bizler de okulların açıldığı ilk günden beri öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız ile bu derin üzüntüyü paylaşıyorduk. Ortaya bir fikir çıktı. Öğrenci ve öğretmenlerin işbirliği ve velilerin de katılımıyla bir hayır panayırını düzenleme kararı aldık. Bu panayırda toplanan paralar, deprem mağduru olup da Tatvan’a yerleşen ailelere yardım edilmek üzere bağışlanacak. Umudumuz o ki bu hayır panayırından ciddi bir gelir elde ederek bir nebze de olsa depremzedelerin yaralarına merhem olabilmek. Öğretmen arkadaşlarımız özellikle çok emek verdiler. Birçok arkadaşımız gerek çiğköfte yoğurarak gerek evden bir şeyler hazırlayarak destek oldu. Acılarının acımız olduğunun bilinmesine özellikle temas etmek için böyle bir etkinlik yaptık. Yerli malı tadında hayır panayırına çevirerek depremzedelerin yaralarına ortak olmak istedik. Şimdiden öğrencileri korku psikolojisi ile değil de birlik ve beraberlik anlayışına alıştırmalıyız. Öğrencilerimizde depremdeki birliğe odaklanmak istedik. Öğrencilerin çoğu her şeyi kendileri yaparken, bazıları annelerine yardım ederek hamur yoğurdular. Sonucunda ortaya ortak bir hamur çıktı. Bizde bu hamurdan gelen vatandaşlarımıza tattırarak maddi bir geliri elde etmeye çalışıyoruz” dedi.