İddianamede Gergerlioğlu'nun kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği, milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart'ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği kaydedildi.
Şüphelinin resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM'de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı vurgulandı.
İddianamede, şüphelinin "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarını işlediği belirtilerek, Gergerlioğlu'nun 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
TBMM koridorlarında terör propagandası
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle düşürülmüştü.
TBMM Genel Kurulu'nda 17 Mart'ta gerçekleştirilen birleşimde, hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş hapis cezasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunmuştu.
Gergerlioğlu Genel Kurul Salonu dışına çıkmamış, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına devam edememişti. Gergerlioğlu, HDP Grubu üyesi yaklaşık 30 milletvekili ile birlikte ellerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizlerle Genel Kurul Salonu'nda beklemeye devam etmişti. Saat 19.26’da Genel Kurul Salonu'ndan çıkmıştı.
3 gün TBMM'den ayrılmadı
Gergerlioğlu ve HDP mensubu bazı milletvekilleri ile danışmanlar TBMM Ana Bina 2. katta bulunan HDP grup toplantı salonuna geçerken 'biji serok apo' sloganları atılmıştı. Gergerlioğlu 3 gün boyunca TBMM'den ayrılmamıştı.