Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bazıları 'Çevreciyiz' diyor. Bu 'Çevreciyiz' diye ortaya çıkanlar hep belli birtakım lobilerin, birtakım sivil toplum örgütü adı altında faaliyet gösteren uluslararası, aslında lobicilik faaliyeti yapanların buradaki birtakım uzantılarıdır." dedi.
Bakan Kılıç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla kentteki bir kafede düzenlenen toplantıda, yaptıkları çalışmalarla hayata geçen yeni düzenlemelerle halkın önünün açıldığını söyledi.
Çevrecileri eleştiren Bakan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
"Bazıları 'Çevreciyiz' diyor. Bu 'Çevreciyiz' diye ortaya çıkanlar hep belli birtakım lobilerin, birtakım sivil toplum örgütü adı altında faaliyet gösteren uluslararası, aslında lobicilik faaliyeti yapanların buradaki birtakım uzantılarıdır. Greenpeace çıkıyor diyor ki, 'Nükleer santral kötüdür, yapmayın'. Diğer ülkelerde yapılırken siz neredeydiniz? Diyor ki, 'Sanayi ve enerji devrimini onlar tamamladı, gereklerini yaptı, biz yeşile dönüyoruz.' Biz zaten bunları yapıyoruz ama kusura bakmayın, ülkemizin, devletimiz ve milletimizin gelişimi için ihtiyacımız olan çalışmaları yapmaktan da geri durmayacağız. Ne yapacağız? Bugüne kadar insanlığın ortaya koymuş olduğu, eğildiği, bilimsel o birikimi kullanarak en doğrusunu, en iyisini yapacağız."
Bazılarının sürekli "Hayır" dediğini vurgulayan Kılıç, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne zamanında 'Hayır' diyenler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 'Hayır' diyenler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'Hayır' diyenler, Osman Gazi Köprüsü'ne 'Hayır' diyenler, Avrasya Tüneli'ne, Marmaray'a 'Hayır' diyenler, havalimanlarının açılmasına 'Hayır' diyenler, 'Baraj yapılacak' dendiği zaman, 'Bu baraj buraya yapılmamalı.' diyenler. Buradan enerji elde edilecek. Enerji yapıldığı zaman o enerjinin etrafa yayacağı olumlu hava ile sulama yapılacak, tarım yapılacak. Dert başka dert. Hainler ve bu ülkeye ihanet etmek için bekleyenler bu tip şeyleri bahane olarak kullanıyorlar." ifadesini kullandı.
"Önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı yerlerde olacağız"
Bakan Kılıç, Bilal Erdoğan'ın Dünya Etnospor Konfederasyonu başkanlığını yaptığını hatırlatarak, bunun dünyadaki bütün geleneksel sporların tekrar öne çıkması, milletin ve dünyanın bunları hatırlaması için yapılan bir çalışma olduğunu dile getirdi.
Olimpik ve paralimpik çalışmalarda da olacaklarını bildiren Kılıç, şöyle devam etti:
"Biz onlarda da aktif olacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımızın 2002 yılında başlatmış olduğu hamleler içinde önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı yerlerde olacağız. Bunları yapıyoruz. Bunlar zaten bizim hem sorumluluğumuz hem de görevimiz. Milletimizin de bundan bir beklentisi var ama bir şeyi unutmayacağız. Bizim geleneksel spor dallarımız var. Bunların içinde okçuluğun geleneksel versiyonu, cirit çok önemli. En önemli oyunlarımızdan, geleneksel sporlarımızdan birisidir. Güreşin değişik branşları var. Bununla beraber birçok dal var. Türkiye'de çeşitli illerde bunların merkezlerini kurmaya başladık. Yerel yönetimlerle beraber olarak, onlarla birlikte yaptığımız protokoller ile biz bunlara maddi desteğini veriyoruz. Belediyeler de bunların geleneksel yapılarını inşa ediyor. Çünkü bunları geliştirmemiz gerekiyor. Bunlar geleneksel yaşam kültürümüzden gelen, medeniyetimizden gelen özelliklerdir."
Okçular Tepesi'nin önemine dikkati çeken Kılıç, buranın ne anlam ifade ettiğinin gençlere ve yetişmiş nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Kılıç, "Okçular Tepesi, tepelerden bir tepe değildir. Nasıl ki Türkiye ülkelerden bir ülke değilse. Çünkü '140 ülkeden birisidir.' diyen hainler var bizim ülkemiz için. Bu, bizim cennet vatanımızdır. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına taşımak, geleneklerini, göreneklerini korumak ama çağın da gerektirdiği en iyi şekilde dünyada var olmak için mücadele etmek bizim tarihimiz ve sorumluluğumuzdur. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürümek sorumluluğumuz var. Cumhurbaşkanımız ne diyor, 'Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız'. Dik durarak hep beraber inşallah geleceğe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, halk oylamasının önemine değinerek, 16 Nisan'ın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Kendilerine "Çok toplantı yapıyorsunuz ve her toplantıda 16 Nisan ile ilgili fikrinizi ortaya koyuyorsunuz" denildiğini anlatan Kılıç, şunları belirtti:
"Tabii ki koyacağız. Şahsi açıdan bakacak olursak, bütün milletvekillerin olduğu gibi benim de imzam var. Ben zaten ortaya koymuşum düşündüğümü, bunu paylaşmakta ne var ki... Ama biz her ortamda her zaman düşüncemizi söyleriz. Milletimizin de bugüne kadar olduğu gibi bizlere ve bu davanın kurucu genel başkanına, bu davanın, bu partinin liderine, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş, 12. Cumhurbaşkanına destek vereceğini... Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Mecliste yaptığı o konuşmada dediği gibi, 'Vekiller görevini yaptı, şimdi söz de karar da milletindir."