Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin bölgesinden 5, Kilis’e ise 4 roket atıldı.
Kilise 4 roket mermisi atıldı: 7 yaralı
Reyhanlı'ya bir havan topu mermisi daha düştü
Bunun üzerine Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK Suriye sınırındaki obüslerle teröristlere misliyle karşılık veriyor.
Sınır çevresindeki köylerde vatandaşların çektiği görüntülerde obüslerin arka arkaya bomba atması görülüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Afrin bölgesinden Türkiye’ye atılan roketlere misliyle karşılık veriyor.https://t.co/JfbPBNyGQm pic.twitter.com/TD3jJN5DB0
— TRT HABER (@trthaber) 21 Ocak 2018
Afrin'de bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, hem hava hem de kara unsurlarını etkili bir şekilde kullanıyor.
Terör mevzileri ÇNRA'larla yerle bir edildi
Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının yanısıra Afrin'deki YPG hedefleri karadan da fırtına obüsleri ile Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile vurularak imha ediliyor.
Hatay Hassa sınırından bu akşam saatlerinde Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile Afrin'deki YPG'ye ait terör hedeflerine seri atışlar gerçekleştirildi.
Ayrıca Azez-Afrin sınırındaki hedeflerin de vurulduğu belirtiliyor.
Top atışları yeniden başladı
Saat 01.00 sıralarında Hassa'da konuşlu bulunan birlikler, YPG hedeflerini obüslerle vurmaya başladı.
Çok Namlulu Roketatar
Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi, birden fazla roket atma kabiliyetine sahip, tekerlekli ve paletli araçlara monteli silahlardır.
Serbest güdümlü veya daha başka güdüm sistemlerine sahip olabilirler. Gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine görmeyerek ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemi.
T-122, en modern alt sistemlere sahip olup 3 kilometreden 40 kilometreye kadar mesafelerde etkili olabiliyor.
Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.
Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/YPG 'ye devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu.
Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor.
9 köy teröristlerden temizlendi
Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/YPG , Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor.
Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.
Kaynak: TRT Haber/İHA/DHA