Bakan Ahmet Arslan, köprünün kuleleri arasındaki ayak açıklığının özellikle 2023 metre olarak belirlendiğini, bunun da Cumhuriyet'in 100. yıldönümünü sembolize ettiğini belirtti.
Köprünün bir diğer simgesini ise, kule yüksekliklerinin 318 metre olmasının oluşturduğunu anlatan Arslan, şunları söyledi:
"Üçüncü ayın 18'i, bu da bir simge. Bu simgeyi pekiştirmek adına geçen sene 18 Mart'ta köprünün temelini attık. Bu sene 18 Mart'ta köprünün kule ayaklarının oturtulacağı kazıkları çakmaya başladık. Hem de kule ayaklarının oturacağı keson beton blokların inşaatını, sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı törenle fiilen başlattık."
Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil ediyor
Arslan, köprünün gelecek yıldan itibaren fiilen kurulmaya başlanacağına işaret ederek, "Köprünün yapım sözleşmesinde bitiş tarihi 2023 görülüyor ise de yaklaşık 1,5 yıl önce bitireceğiz. Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak" dedi.
Bakan Arslan, uluslararası bir koridorun tamamlayıcısı konumunda olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden, tüm Türkiye'nin hatta Avrupa'dan gelip ülkenin batısına giden sürücülerin yararlanacağını vurguladı.
Kaynak: AA