Uludağ'ın zirvesine, pazar günü öğle saatlerinde, izin almadan yamaç paraşütü yapmak için çıkan 22 kişilik grup, olumsuz hava şartları nedeniyle uçuştan vazgeçti.
20 kişi, zirveden yürüyerek dönüş yoluna geçerken, Erol Aslantaş ile Oğuz Sipahi ise yamaç paraşütü yapmayı denedi. Hava şartları nedeniyle kalkış yapamayan yamaç paraşütçüleri, dönüş yoluna geçtiklerinde kayalık alanda mahsur kaldı.
Aslantaş, İl Jandarma Komutanlığı ihbar hattını arayarak mahsur kaldıklarını bildirdi.
Uludağ Milli Parkı'nın güney yamacında Osmangazi ilçesi Büyükdeliler Mahallesi mevkiindeki kayalık alanda, saat 16.41’de, 2 kişinin yamaç paraşütü yaparken hava akımını yitirmesi sonucu kayalığa düşerek mahsur kaldığı ihbarı üzerine harekete geçildi.
30 kişilik arama-kurtarma ekibi teyakkuza geçti
Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur'un da bilgilendirilmesi sonucu bölgeye jandarma arama kurtarma, AFAD, nilüfer arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 30 kişilik ekip, bölgede mahsur kalan paraşütçülere ulaşmak için 6 köylüyle birlikte kırsal Büyükdeliler Mahallesi meydanında toplanıp, araziye yürümeye başladı.
Ekipler, saat 21.15’te mahsur kalan 2 kişiye ulaştı. Sağlık durumları iyi olduğu belirlenen Erol Aslantaş ile Oğuz Sipahi, 3,5 saat boyunca sarp ve kayalık arazide süren 8 kilometrelik yürüyüşün ardından köy kahvesine ulaştırıldı.
Para cezası kesildi
Yasak olmasına rağmen izin almadan Uludağ Milli Parkı bölgesine yamaç paraşütü yapmak için giren ve kolluk kuvvetleri ile arama-kurtarma ekiplerini saatlerce teyakkuz durumuna geçiren Erol Aslantaş ile Oğuz Sipahi'ye 'Kabahatler Kanunu’na muhalefet' suçundan 581’er lira ceza uygulandı.
Öte yandan Erol Aslantaş, arama-kurtarma ekipleri kendisine ve arkadaşına ulaşmaya çalışırken sosyal medya hesaplarından 'Ben iyiyim, lütfen telefonu aramayın' paylaşımını yaptı. Aslantaş'ın bu paylaşımına sosyal medya kullanıcısının 'Mahsur kaldınız ve Instagram'da gönderileri mi inceliyorsunuz?' yazması, dikkat çekti.
Valilik yasak olduğunu duyurmuştu
Bursa Valiliği'nce 'Uludağ’da 2022-2023 Döneminde Uyulması Gereken Kurallar' kapsamında Uludağ Milli Parkı'nda 12 ay boyunca spor kulübü ve derneklerin; yürüyüş, dağcılık ve kamp faaliyetleri için gerekli müracaatları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yaptıktan sonra gerçekleştireceği belirtilmiş, 12 kişiden fazla grupların ise alan kılavuzu alması yaz-kış aylarında zorunlu hale getirilmişti. İzinsiz yapılan etkinliklerin tespitinde ise yaptırım cezası uygulanacağı kaydedilmişti.