Marmara'dan Ege ve Akdeniz illerine gidecek sürücüler Eceabat, Kilitbahir ve Gelibolu, iç bölgelerden Marmara ve Trakya yönüne gidecekler ise Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde 3 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluşturdu.
Yoğunluk, boğaz hattında hizmet veren 18 feribotla, yolcuların mağdur olmamaları için saatsiz seferler yapılarak giderilmeye çalışıldı.
Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan İl Özel İdaresinin kuruluşu GESTAŞ AŞ, 10 Eylül'de başlayan tatil dolayısıyla yoğun bir süreç geçirdi.
"Doldur-boşalt"
Yetkililer, tatilde günlük ortalama 16 bin 500 aracın geçtiği iskelelerdeki kuyrukları asgariye indirmek için saatsiz olarak "doldur-boşalt" sistemiyle sefer düzenlendiğini vurguladı.
Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki hatlarıyla 148 bin araç ile 135 bin yaya yolcunun boğazdan geçiş yaptığını belirten yetkililer, geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde taşınan araç sayısının ise 118 bin olduğunu bildirdi.
Yetkililer, tatili sorunsuz geçirdiklerini, yolcuları mağdur etmemeye çalıştıklarını ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ise Çanakkale'de motosiklet, özel amaçlı araçlar ve traktör hariç otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs gibi 116 bin motorlu araç bulunuyor. Kentte, bayramda feribotları kullanan araç sayısı ise 148 bin olarak gerçekleşti.
Bozcaada ve Gökçeada'da da saatsiz sefer yapıldı
Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde de bayramda yüksek oranda araç geçişi yaşandı.
Doğal güzellikleriyle özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği iki adada, plaj ve turistik işletmelerde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.
Kurban Bayramı tatili boyunca Gökçeada ve Bozcaada'daki gemi seferleri de yoğunluk nedeniyle saatsiz olarak gerçekleştirildi. AA