Nissan firmasının eski üst yöneticisi Carlos Ghosn'un Japonya'da ev hapsindeyken Lübnan'a kaçması tüm dünyanın gündeminde.
Ghosn'un, Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçışı ile ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda kullanılan 2 uçağa da el konulduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili 3 müfettiş görevlendirdi.
Ghosn'un Türkiye üzerinden kaçışıyla ilgili başlatılan soruşturmada, İstanbul'da, 4 pilot, 1 firma yetkilisi ile 2 yer hizmeti veren özel şirket çalışanı gözaltına alındı. Bakırköy Adalet Sarayı'na gönderilen 7 şüpheliden 5'i, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Nissan eski yöneticisi Carlos Ghosn'un, Japonya'dan hoparlör içine gizlenerek kaçtığı ortaya çıktı.
Kaçışın detaylarına TRT Haber ulaştı.
Carlos Ghosn, Japonya'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na, oradan da başka bir jetle Beyrut'a götürülmüştü.
Onu karşılayan ve kaçışa yardım eden şirketin operasyon müdürü Okan Kösemen, savcılık ifadesinde her şeyi itiraf etti.
Japonya'dan bir hoparlör içinde gizlenerek kargoyla getirilmiş
Kösemen, Bakırköy Adliyesi'nde hem suçunu itiraf etti hem de önemli bilgiler verdi. Kösemen, Ghosn'un İstanbul'a gelmeden önce Beyrut'tan arandığını, ailesi ve kendisinin ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.
Korktuğu için de kaçışa yardım ettiğini söyledi.
Kösemen ifadesinde şu ifadeleri kullandı;
"Japonya'dan gelen uçakta kimin olduğunu bilmiyordum. Atatürk Havalimanı'na gelince uçağı karşıladım. Carlos, uçağın kargo kısmında bir hoparlörün içine gizlenmişti. Hoparlörü hangarda bekleyen daha önceden ayarladığım jete bindirdim ve tek başıma Beyrut'a uçacağıma dair manifestoyu imzalayarak uçuşu yaptım. Beyrut'tan aynı jetle geri döndüm."
Kaynak: TRT Haber