Ankara Kızılcahamam Çağatay İlkokulu öğrencileri, TRT'nin tarihe yolculuk yaptıran müzesini ziyaret ettiler, stüdyoyu gezdiler, rejinin işleyişi hakkında bilgi aldılar.
Öğrenciler, TRT'de uygulanan "Sıfır Atık" uygulamasını da inceledi.
Öğrenciler, uygulamanın yapıldığı alanı yakından inceledi
TRT Sıfır Atık Proje Sorumlusu Faruk Güngör, "Kullandığınız kitap ve defterleri çöpe atmak yerine, en azından çöpün içine değil de mahallenizde bulunan çöp kutularının yanına koysanız, dışarda kağıt ve plastik toplayanlar en azından onlar gelir bunların tekrar ekonomiye katkısı olur." dedi.
Öğrenciler, yiyeceklerin ayrıştırıldığı bölümü ilgiyle takip ettiler.
TRT'nin bir başka Sıfır Atık Proje Sorumlusu Nergiz Doğrul, bunların ayrıştıktan sonra toprağın verimliliğinin tamamen artacağını belirterek, "Topraktan gelen toprağa gidecek." diye konuştu.
Elden edilen gübreyi yakından görme imkanı buldular.
Öğrenciler sıfır atık sistemini beğendi
Öğrenciler, atıkların dönüştürülüp güzel bir şekilde geri gelmesinin çok önemli olduklarını söyleyerek, uygulamayı beğendiklerini vurguladı.
"Yediklerimizden artan malzemeleri değişik makinelerle ezip gübrelere katınca daha verimli olduğunu gördüm ve tohumlara ekince daha verimli olduğunu öğrendim."
"4. sınıfta kitap yazmış olmasından gurur duyduk"
TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun öğrencileri makamında ağırladı.
Bugüne kadar bin 500 kitap okuyan 4. sınıf öğrencisi Eylül Ece Akdağ, yazdığı hikayelerden oluşturduğu kitabını, TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun'a hediye etti.
TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun, "Sizleri burada görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Ece'nin böyle bu yaşta kitap yazmış olması biz de gurur duyduk, tebrik ediyorum ben." dedi.
Kaynak: TRT Haber