Kudüs Platformu tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2017 Kudüs Yılı etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "Zamanın Kudüs'ü, Kudüs'ün Zamanı" konseri, Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirildi.
Konseri eşi Sevgi Kurtulmuş ile dinleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile piyanist Uğurlu ve Mizac Topluluğu üyelerine teşekkür plaketi verdi.
Kurtulmuş, verdikleri muhteşem konser için Uğurlu ve Mizaç Topluluğu'na teşekkürlerini ileterek, şöyle konuştu:
"Bu salondakiler bu zamana kadar çok konser dinlemişlerdir ama bu konser bir başkaydı. Bu tarihi mekanda, bizi Kudüs'ün tarihi geçmişine götürdüler. Bu vesile ile başta Hazreti Ömer Efendimiz olmak üzere Selahaddin Eyyubi'yi, Sultan Abdülhamid Han'ı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Kudüs'e İslami ve barış kimliğini asırlardır nakşeden ecdadımızı minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz. Kudüs davasını bugün de taşıyan Filistinli mücahit ve mücahidelere, ümmet adına minnetlerimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz küçücük Fatıma'nın şahsında, bütün Kudüs şehitlerini ve şehidelerini saygıyla, minnetle, biraz da mahcubiyetle anıyoruz. Allah ruhlarını şad etsin. Tuluyhan Bey'in ve Mizac Topluluğunun bu yürekten akan müzik şöleni bizi şehitlerimizin yanına da götürdü. Filistin davasının unutulmaz lideri Ebu Ammar Yasin Arafad'ı ve Filistin davasının büyük mücahidi şehit Ahmed Yasin'i de bir kere daha takdirle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun."
Uğurlu'dan Kudüs'e özel beste
Geliri Kudüs'e gönderilecek konserde, piyanist Tuluyhan Uğurlu ile Kudüslü müzik grubu Mizac Topluluğu sahne aldı.
Konserde, piyanist Tuluyhan Uğurlu Kudüs'e özel yaptığı besteyi müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçı, aynı zamanda Kudüslü müzik grubu Mizac Topluluğu'nun eserlerine de piyanosuyla eşlik etti. Bu esnada da hazırlanan özel görsel sunumu yapıldı.
Kudüslü gençler tarafından 2014'te kurulan Mizac Topluluğu, eserlerinde, farklı medeniyetlerin yüzyıllar önce Filistin'de bıraktıkları kültürel etkileri notalara döküyor. Filistinlilerin işgal ve sürgünlerle yaşadıkları ızdırapları notalara aktaran müzisyenler, bunu Kudüs'ün kutsallığı, ihtişamlı binaları ve mukaddes mabetlerinin ruhuyla birleştiriyor. "Layali Al Tarab" Arap Müzik Festivali, "Yasemin Festivali", "Ramazan Festivali" gibi uluslararası festival ve organizasyonlarda konserler veren Mizac, İstanbul'da ilk kez sahne aldı.