Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi öncesi bürokratlarının çoğunluğu askerlerden oluşan Milli Savunma Bakanlığında değişim yaşanıyor.
Darbe girişiminin ardından teşkilat yapısında düzenlemeye gidilen Milli Savunma Bakanlığı sivilleşmeye başladı. Sivil-asker ortak çalışma modelinin hayata geçirilmesi planlanan bakanlığa, son kararlarla bir müsteşar yardımcısı ile 3'ü sivil olmak üzere 7 yeni genel müdür atandı.
Milli Savunma Bakanlığına ait atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Basat Öztürk Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci Bakanlık Personel Genel Müdürlüğüne, Sayıştay Başkanlığı Uzman Denetçi Bölüm Başkanı İsmail Altıntaş Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Toğrol da Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğüne getirildi.
Yeni çalışma anlayışı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada, bakanlığı batıda olduğu gibi modern bir çalışma anlayışıyla yeniden dizayn ettiklerini belirtti.
"Asker ve sivil artık ortak çalışma modeli ile görev yapacak." diyen Işık, Milli Savunma Bakanlığında hem asker hem sivil bürokratların yan yana çalışacağını bildirdi.
Bakanlıktaki sivil ve asker oranının dengeli olmasına yönelik hedeflerini dile getiren Bakan Işık, şunları kaydetti:
"Milli Savunma Bakanlığımızın yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker olması yönünde çalışmamız var. Askeri fabrikalar gibi devamlılık gerektiren birimlerde genel müdürlerimiz sivil olacak. Yine inşaat emlak genel müdürlüğünde ağırlıklı sivilleri çalıştıracağız. Personel Genel Müdürümüzü de sivil atadık. Devamlılık gerektiren işler aksamamalı. Askeri personel sık tayin geçirdiğinden dolayı devamlılık gerektiren işlerde tam verim sağlanamıyordu. Aynı şekilde 5 müsteşar yardımcımız, 3'ü sivil 2'si asker olarak yine sivil-asker ortak çalışma modeli kapsamında yan yana, omuz omuza çalışacak."