Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Saraçhane'de yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreninin düzenlendiği Fatih Camisi'ne getirildi.
Tabutun üzerine, Kelime-i Tevhid yazılı örtü ile "241. şehit Ramazan Sarıkaya" yazısı konuldu.
Cenaze töreninde taziyeleri, Ramazan Sarıkaya'nın babası İbrahim, annesi Emine, eşi Zeynep, oğlu Talha, kardeşleri Hüseyin, Recep, Muhammet ve Şaban Sarıkaya kabul etti.
Sarıkaya'nın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tekbir eşliğinde cenaze aracına konuldu.
Ramazan Sarıkaya'nın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Edirnekapı Şehitiği'nde toprağa verildi.
Törene, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Ramazan Sarıkaya'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.
"Babam vefat etmek için en güzel yolu buldu"
Talha Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının şehit olmasından dolayı gururlu olduğunu söyledi.
Bunun manasını, kendilerinin idrak etmesinin zor olduğunu dile getiren Sarıkaya, "İnşallah biz de o mertebeye ulaşırız. İnşallah ölümümüz o şekilde olur. Ben hiç üzülmüyorum, mutluyum. Vefat etmek için en güzel yolu buldu." dedi.
Sarıkaya, babasının olay günü Saraçhane'ye gittiğini anlatarak, "Bir asker tarafından vurulmuş. Vücuduna 2 kurşun gelmiş. Birisi kalın bağırsağına diğeri de kasıklarına isabet etmiş. Oradaki bir yardımsever tarafından hemen hastaneye kaldırılmış. Orada ameliyata almışlar. Ameliyatı başarılı olmuştu. Bilinci de yerindeydi bir hafta kadar. Yanına gidiyorduk. Sonra yoğun bakıma aldılar tekrar. Bir aydır yoğun bakımdaydı. Çoklu organ yetmezliği başladı. Sonra da kalp krizi sonucu vefat etti." diye konuştu.