Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, Kurban Bayramı'nın güzel geçirilmesi temennisinde bulunarak, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına geçen yıl olduğu gibi uyulmasının önem taşıdığını söyledi.
THK'nın geleneksel gelirlerinden biri olan kurban derisi bağışının uzun yıllar kurumun uhdesinde olduğunu ancak daha sonra bu durumun sona erdiğini anımsatan Aşcı, söz konusu kararı desteklediğini, bağışın gönüllü olması gerektiğini söyledi.
"Kurban derileri ekonomik değerini kaybetmemeli"
Aşcı, insanların bağışlarını, gönüllerinde hiçbir şüphe olmadan yapmaları gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:
O tekel kalktı ama yine vatandaşlarımız kurban derilerini kurumumuza bağışlıyorlar. Vatandaşlara ulaşıp, kurban derilerinin zayi olmadan toplanması için arkadaşlarımızla uzun bir çalışma yaptık. Kurban derilerinin THK'ye verilip verilmemesi önemli değil, kurbanın usulünce kesilmesi ve derilerinin gecikmeden tuzlanması lazım.
Kurban derisinin zamanında tuzlanması, ekonomik değerini kaybetmemesi için çok önemli. Kurban derilerinin zayi olmaması için bu sene de kurban kesim alanlarında tuz tedariki yaparak ücretsiz dağıtacağız. Vatandaşlarımız, THK yetkililerinden tuzları alabilirler.
Çağrı merkezi kuruldu
Başkanlıkta kurduğumuz çağrı merkezimize vatandaşlarımız, sorunlarını, kurbanla ilgili istedikleri konuları danışabilecekler. 382 şubemiz, Genel Başkanlık ile irtibat halinde olacak. Yaşanan sıkıntılara hep birlikte çözüm bulmaya çalışacağız. 444 08 45 numaralı merkezimizin arife günü başlayacak hizmeti, Kurban Bayramı'nın son günü akşamına kadar sürecek. Vatandaşlarımız, ayrıca kurumun internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden de bizimle rahatlıkla ve kolayca irtibata geçebilirler.
İyi korunamayan derilere "hamlak deri" deniyor. Maalesef toplanan derilerin bir kısmı iyi tuzlanmadığı ve muhafaza edilmediği için hamlak deri haline geliyor ve doğrudan çöpe atılıyor, yani ziyan ediliyor. Bunların ziyan olmadan ekonomiye kazandırılması gerekir." ifadelerini kullandı. Aşcı, bu derilerin kurt ve mikrop yuvası haline geldikleri için çevreye zararlı olduklarını da sözlerine ekledi.