Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Meteor Takip Sistemleri Projesi Yürütücüsü Doç. Dr. Ünsalan, gök taşı konusunu yakından takip ettiklerini ve görgü tanıklarıyla da görüşerek değerlendirme yaptıklarını belirtti.
"Bu tipik bir meteor olayı. Belirtiler bu yönde. Bunun hemen akabinde küçük yer sarsıntısı olması da mümkün."
— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) May 28, 2020
Gökyüzünde pek çok noktadan görülen ışık topunun nedenini Doç. Dr. Ozan Ünsalan @trthaber'de anlattı. pic.twitter.com/V4YOLHSnOb
"Korkacak bir şey yok" diyen Ozan Ünsalan, şunları söyledi:
"Tipik bir meteor olayı. Erzurum'a yakın bir yerden bahsediyoruz. Bir tepede büyük bir parlama görüyorlar. Erzurum'dan Artvin'e doğru gittiği görülüyor, Artvin tarafından da yüksek ihtimalle Soçi tarafına ya da Gürcistan tarafına doğru düşüyor. İlk belirlemelerimize göre denize de düşmüş olabilir diye düşünüyoruz. Arkasından da 2-3 dakika içinde de patlama sesi geliyor o da tipiktir. Hatta görgü tanıklarına sordum 'Ufak bir yer sarsıntısı oldu mu?' diye çünkü bu yer sarsıntısı da normaldir beklenen bir şey ama meteorun şiddetine büyüklüğüne göre ve yapısına göre de değişiyor. Küçük bir depremi tetikleyebiliyor. Olay bu şekilde gelişiyor."
Ünsalan, NASA ile temas halinde olduklarını, ellerindeki video görüntülerini değerlendirdiklerini anlattı.