Açık 20.4ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Yaşam
21.07.2016 19:38

Cumhurbaşkanı'nın kahraman şehidi anmasına sevindiler

Darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yad edilmesi, ailesi ve hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı'nın kahraman şehidi anmasına sevindiler

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilmesiyle gündeme gelen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yad edilmesi, ailesini ve memleketi Niğde'nin Çukurkuyu beldesindeki halkı sevindirdi.

Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde ikamet eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MGK toplantısı sonunda canlı yayında oğlunu anmasından çok mutlu olduğunu söyledi.

Halisdemir, oğlunun vatana hizmet verdiğini ve bu yola baş koyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanıma, başbakanıma, milletvekillerime, bütün Türkiye'nin genel personeline, emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz bu çocuğu vatana verdik, vatana hizmet verdi. Bu yola da başını koyduğu için çok gururluyuz. Türk milletinin başı sağ olsun." dedi.

"Çocuğumun anısının yaşatılmasını istiyorum"

Türk milletine ve taziyeye gelerek kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Halisdemir, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımdan, başbakanımdan maddi beklenti beklemiyoruz. Çocuğumun anısının yaşatılmasını istiyorum. Anısı belirli bir yerde yaşatılırsa çok memnun oluruz. Vatanımız sağ olsun, milletimin başı sağ olsun. 20 yıldır devlete hizmet vermiş, bu vatana da canını vermiş. Biz çok gururluyuz milletimiz gururlu. Türk milletine çok teşekkür ediyorum."

"Birlikte kuzu güttük"

Belde sakinlerinden Hacı Emin Arslan ise şehit astsubay Ömer Halisdemir'le belde halkı olarak gurur duyduklarını kaydetti.

Halisdemir'i "çok mert ve delikanlı" olarak tanıdıklarını dile getiren Arslan, "Çocukluğundan tanırım, efendi, sakin kimseye zararı olmayan bir kişiydi. Ömer ile birlikte kuzu güttük, çobanlık da yaptık. Dün akşam canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Ömer'i yad ederek andığı için gururluyuz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Çay ocağı işletmecisi Gani Çevik de Ömer astsubayın Türkiye'yi kurtardığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız şehidimizi yad etti, onunla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Taksim'e kamyonla çıkan kahraman kadınlar konuştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz