Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Ülkü Kayaoğlu, ev hanımıyken Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 30 bin lira hibe ile kurduğu iş yerinde, çeşitli yöresel yiyecekler yapıyor.
Evli ve 2 çocuk annesi Kayaoğlu, yaptığı pasta ve börekler çevresindekilerce beğenilince ticarete atılmaya karar verdi. Girişimcilik kursuna katılan ve belge alan, ardından KOSGEB'e başvuran Kayaoğlu, 5 yıl önce 30 bin lira hibe almaya hak kazandı.
Aldığı hibe ile yöresel ürünler üzerine iş yeri açan Kayaoğlu, titizliği ve çalışma azmiyle çevresinin takdirini kazandı. Bugün yaptığı ürünleri kargo aracılığıyla Türkiye geneline gönderen Kayaoğlu, yanında 5 kadına da iş imkanı sağlıyor.
"Esnaflık çok zordur, yürütemezsin' dediler ama başardım"
Kayaoğlu yaptığı açıklamada, evde yaptığı pasta ve böreklerin yakınları tarafından çok beğenildiğini, çocukluktan bu yana bir iş yeri açmayı hayal ettiğini söyledi.
Girişimci bir ruhu bulunduğunu dile getiren Kayaoğlu, "İnsanlarla sosyal ilişkilerim güzeldi. İş yerimi açtığımda olumlu da olumsuz da tepkiler oldu. 'Esnaflık çok zordur, yürütemezsin' dediler ama ben hiçbirini dinlemeden kendimi işime verdim ve başardım. Şimdi olumsuz bakanlar da beni takdir ediyor." dedi.
Müşterilerinin beğenisine sundukları ürünlerin evde yapılan ürünlerden hiçbir farkı bulunmadığını belirten Kayaoğlu, "Pasta, börek, mantı, gözleme, çörek gibi yöresel ürünler yapıyoruz. Ürünlerimizi evde yaptığımız titizlik ve doğallıkta hazırlıyoruz. Müşterilerimize eve gelen misafir gözüyle bakıyoruz. Yemek ve pasta börek gibi şeyleri yapmayı çok seviyordum. Bu işi severek yaptığım için bıkmıyorum, mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.
Çalışanlardan Sefa Özen de daha önce ev hanımı olduğunu, 4 yıldır Kayaoğlu ile mesai yaptığını anlattı.
Aile ortamı olan bir iş yerinde çalıştıklarına işaret eden Özen, "Kendi ekmek paranı kazanmak, yaptığın işten dolayı takdir edilmek güzel bir şey. Bu işi yapmaktan dolayı mutluyuz." diye konuştu.