Yolunu bulamayan görme engelli vatandaşa polis yardım etti
Kırklareli otogarında yolunu kaybeden görme engelli vatandaşa polis ekipleri yardımcı oldu.
Mute
Mute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
0%
0:00
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
Playback Rate
1
Chapters
Chapters
descriptions off, selected
Descriptions
subtitles off, selected
Subtitles
captions settings, opens captions settings dialog
captions off, selected
Captions
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine yardımcı olan "gören göz" cihazlarının başvurusu için Lüleburgaz'dan Kırklareli'ne gelen 65 yaşındaki yüzde 90 görme engelli Alaaddin Dağ, otogarda yolunu kaybetti.
Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri gönderildi.
Polis ekipleri Dağ'ı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne götürdü. Polislerin elini tutan Dağ, görevli memurlara teşekkür etti.
"20 yıl önce geçirdiğim trafik kazası sonucunda, görme duyumu kaybettim. Lüleburgaz'dan Kırklareli'ne geldim ancak yolumu kaybettim. Vatandaşlar beni görünce polis ekiplerini aradı, onlar da hemen geldi."
Dağ, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Karaman'ın yardımıyla "gören göz cihazı" başvurusu yaptı.
Kaynak: AA
Sıradaki Haber
Sayaç okuma görevlisi, hindilerin saldırısına uğradı